Участь ГО “СМР” у заключному форумі проекту “Економічні можливості постраждалим від конфлікту”


Нещодавно відбувся заключний форум проекту “Економічні можливості постраждалим від конфлікту», який впроваджується Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women’s Fund за підтримки USAID Ukraine – USAID Україна (Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), на якому Луганську область представляв керівник ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” та координатор проекту у Луганській області Кирило Дубровін разом з грантером та грантерками проекту.


Захід відкрила Сюзан Фрітц, директорка Місії USAID в Україні, також  виступив заступник міністра МТоТ George Tuka, і представники обласної та місцевої влади Запоріжжя. Про всі досягнення та кількісні та якісні показники проекту розповіла директор Проекту “Економічні можливості постраждалим від конфлікту» Natalia Karbowska.

На дискусійних сесіях було дуже цікаво слухати кожного з учасників та учасниць, координаторок, тренерок, грантерок проекту, які поділилися своїми емоціями та історіями успіху у Проекті. Загалом на заході були присутні представники та представниці з восьми областей Луганської, Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Харківської та Херсонської.

Результататами участі у проекті Луганської області стали такі показники:
? 84 учасники покращили свої бізнес-навички;
? 15 з них отримали обладнання до 38 тис. грн. та можливість створити свою справу;
? 7 малих підприємств отримали грантову підтримку у вигляді обладнання потрібного для розширення бізнесу та створення нових робочих місць;
? 41 людина отримала роботу, серед яких і внутрішньо-переміщені особи та особи з інвалідністю;
? учасники проекту і навіть ті, хто не отримали грантової підтримки в Проекті пізніше брали участь в інших грантових програмах, де отримали вагому інформаційну та грошову підтримку.

Ось такими є ключові результати нашої участі у проекті «Економічні можливості постраждалим від конфлікту» та 1,5 роки співпраці із Українським жіночим фондом. Команда фонду зробила все можливе і неможливе аби допомогти та посприяти створенню економічних можливостей для постраждалих від конфлікту у нашій області та ще в сьомох областях через розвиток підприємницьких навичок та розвиток малого бізнесу. І за це ми дуже вдячні Українському жіночому фонду та USAID Ukraine – USAID Україна.

Навчальна програма для учасників була розроблена партнером Проекту компанією Бизнес Арена.

Багато для проекту зробили:
? команда тренерів Луганської області: Кирилл Александрович СеменовКрасюк АнастасияOlga AgafonovaAnna Samarskaya-Denischenko, завдяки яким наші учасники отримали знання для розвитку своєї справи;
? асистент проекту Оксана Лунева;
? бухгалтер Наталья Королькова-Крушельницкая;
? Жихарь Елена, яка оказала більш 500 безкоштовних юридичних консультацій на протязі всього проекту та допомогла учасникам вирішити юридичні питання.