Тренінг з недискримінації та ґендерної рівності: як це було

Коли не знаєш, що робити при конфліктах в родині, організації чи громаді через поширені в суспільстві стереотипии щодо соціальних ролей жінок та чоловіків. Тоді потрібні знання, які можна отримати на тренінгах.

Ось такий тренінг 11 квітня пройшов у стінах Громадського майданчику «ХочуБуду». Тренерка, фасилітаторка та джокерка ГО «Театр для діалогу» Olesya Arkhipova допомогла розібратися у тому, які потреби та інтереси показують такі конфлікти та як почати враховувати потреби обох статей у плануванні та реалізації проектів в інтересах розвитку громади.

Також було розглянуто питання, як на системному рівні можна гарантувати ґендерну справедливість у розробці національних політик.

Присутні освітяни, громадські активісти, волонтери та всі, хто не байдужий до розвитку нашої громади зрозуміли концепцію недискримінації, поняття ґендеру та особливості ґендерного бюджетування задля врахування потреб жінок і чоловіків у плануванні та реалізації проектів в інтересах громади.

Учасники зрозуміли, що треба виносити на поверхню існуючі проблеми та їх вирішувати. Бо сильна громада об`єднує людей-однодумців, захоплених спільною ідеєю і допомагає враховувати потреби усіх її членів.

Тренінг було проведено ГО «Театр для діалогу» на платформі Громадського майданчика “ХочуБуду” в рамках проекту «Зміцнення потенціалу громадянського суспільства задля ненасильницької трансформації конфліктів», що підтриманий KurveWustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action у рамках Громадської служби миру, що фінансується Федеральним міністерством з економічної співпраці та розвитку Федеративної республіки Німеччина.