Хто ти у соціальних мережах або що про тебе думають інші

Що про нас думають у соцмережах

Сьогодні кожен із нас веде профіль у соціальних мережах:

  • ми дивимся сторіс,
  • гортаємо стрічку у Фейсбуці,
  • лайкаємо публікації у Інстаграмі,
  • намагаємось робити фото та пости кожного дня,
  • відповідаємо на коменти та долучаємось до дискусій…

Цікаво те, що дехто навіть не підозрює, яке саме враження на оточуючих справляють наші публікації. Цікаво, а чи знаєш ти, що твої дії в соціальних мережах кажуть про тебе? Поглянь на свою сторінку з іншого боку завдяки цій статті.

Аватарка

Це графічне представлення користувача першим привертає увагу. Чи думав ти, який посил даєш, розміщуючи свої фото у стрічку
новин, у своїй історії та у аватарці?

Розміщуйте у мережах фото, які
відповідають дійсності

Агресивні фото відштовхують, а надто відверті – викликають неправильні та навіть нездорові фантазії. Ні, ні в якому разі я не зобов’язую тебе публікувати своє фото «на паспорт», але кадри при хорошому освітленні із доброзичливою усмішкою – чому б ні?

Особиста інформація: що не треба знати всім користувачам соціальних мереж

Про що не треба знати всім користувачам соцмереж

Ніколи не вказуй свою адресу проживання та номер свого телефону у соцмережах. Про безпеку в Інтернеті існують цілі статті, книжки, та навіть сайти і тренінги. Пам’ятей про це!

По-перше, ти врятуєшся від надокучливого спаму від незрозумілих компаній. По-друге, уникнеш нездорового інтересу грабіжників та інших злочинців.

Що писати? Якщо хочеш додати інформацію про себе — напиши про свої інтереси. Завдяки цій інформації ти не тільки знайдеш знайомих, але й познайомишся з людьми, які поділяють з тобою одні й ті ж цілі.

Порада. Прагнеш зробити улюблені теми експертними – винеси їх до шапки аккаунту Instagram і твою сторінку знайде більша кількість людей (це працює — перевірено на собі).

Пости: про що писати

Тексти повинні йти від душі, а не тому що усі пишуть і я буду

Що тут казати? Тексти повинні йти від душі. Не маєш настрою і не хочеш ділитися зі світом своїм життям — влаштуй для себе вихідний, подихай свіжим повітрям або зустрінься із друзями. Навпроти — настрій писати є, то шукай інфопривід у всьому:

  • може сьогодні свято;
  • важлива подія в твоєму житті;
  • розкажи про свою улюблену добірку фільмів, пісень або навіть рецептів;
  • поділись своєю думкою щодо події в країні, світі;
  • є ідея — одразу дай знати світові про це у своїй публікації.

Ти можешь показати в сторіс, як проходить твій день:

  • що ти снідав,
  • як робив зарядку,
  • гуляв із собакою,
  • або отримував подарунок на день народження.

Цим ти скажеш світові: “Я відкритий і готовий ділитися своїми враженнями!” Повір — чимало людей люблять спостерігати за такими приємними дрібницями (і я в тому числі).

Емоції: позитивні чи негативні

Позитив чи негатив?

Раджу тобі ділитися тільки позитивними емоціями. Чому?
Згадай, як тобі не приємно сидіти поряд із людиною, яка завжди скаржиться на своє життя і дарує свій песимізм наліво і направо. А тепер уяви, як хочеться бути ближче до людей, які роздарюють приємні емоції та налаштовані на позитив. Відчуваєш різницю?

Раджу ні в якому разі не писати пости на емоціях, особливо коли у тебе на душі тільки негатив. Чому? Пройде час і ти по-іншому подивишся на ситуацію, а враження про тебе видалити в головах інших людей не вийде.

Нещодавно побачила, як деякі використовують жартівливе «мірило» адекватності поста: він дійсно крут, якщо ти без сорому зможеш показати його своїй мамі. Не уявляєш, як мама буде читати твої рядки — сміливо залиш публікацію до ранку. Як то кажуть: ранок вечора мудріший.

Не даруй компромат на себе улюбленого, бо зайва відвертість не для соціальних мереж. Уяви, як твою фотографію або невдалий жарт використовують проти тебе і ти нічого вже не поробиш.

Головне – не переборщи!

Не роби так, щоб тебе було багато у стрічках твоїх друзів. Без сумніву, твої фото та думки для них важливі, але не кожної години! Існують рекомендації: 1 пост в день, але іноді це правило можна і порушити.

Завжди пам’ятай про те, що особистий профіль у соціальних мережах – це відображення твого внутрішнього світу. Тому будь чесним і ні в якому разі не намагайся видати себе за когось іншого. Адже все
таємне стане явним!

Укладачка статті – Метерова Євгенія, smm-спеціаліст ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада”.

Зображення взяті із інтернету.