Як почати розмовляти англійською?

Вам знайома така ситуація? Я слухаю англійську мову, читаю і все розумію. Але ось мені задають питання, а я двох слів не можу зв’язати у відповідь. Та й пов’язувати особливо нічого: всі слова ніби випарувалися з пам’яті…

Що ж робити? По-перше, частіше розмовляйте! І ось ми вже бачимо, як в нас летять тухлі томати. Адже сказати людині «частіше говори», коли перед нею стоїть залізобетонний мовний бар’єр, це все одно що сказати людині, що плаче: «ну ти, це … не плач».

Ми впевнені, що ви і без нас знаєте, що потрібно говорити та спілкуватися англійською мовою, писати твори англійською, дивитися іноземні фільми або відвідувати розмовний клуб.

Для початку дамо кілька порад.

1. Почніть читати тексти свого рівня і переказуйте вголос зміст — так ви нагадаєте собі слова, а після — активізуєте їх у мовленні.

2. Перед відвідуванням розмовного клубу складіть для себе список слів, які ви хочете активізувати, і цілеспрямовано використовуйте їх під час занять.

3. Частіше практикуйтеся в тренуваннях на зворотний переклад – коли ви перекладаєте україномовні слова на англійську мову.

4. Позбудьтеся мовних бар’єрів — промовляти відео- або аудіозаписи разом з диктором:

  • просто слухайте запис,
  • потім слухайте і повторюйте за диктором,
  • ставте на паузу після якогось уривка і промовляти його фразу слідом,
  • кажіть одночасно з ним.

Так ви привчите себе до ритму, інтонації і, в цілому – до промовляння англійської мови.

Попрацюйте над мовним бар’єром: привчіть себе до звучання свого голосу на англійській мові.

5. Читайте англійські тексти вголос і ви звикнете до звучання свого голосу англійською. Це допоможе вам на рівні «механічної пам’яті»: ви почнете говорити! Нехай не свої думки, але все ж – говорити!

Нічого не бійтеся. Будьте готові до того, що вас будуть виправляти, просіть про це самі і радійте можливості виправити свої маленькі помилки.

6. Говоріть самі з собою. Адже ви постійно про щось думаєте. Намагайтеся думати англійською. Впевнені, повинно вийти!? А тепер робіть те ж саме, але вголос!

Настійно рекомендуємо привчати свій мозок, мовний апарат, слух до своєї власної англійської мови: промовляти аудіозаписи, монологи, пісні, повторюйте, читайте вголос і говорите самі з собою.

Тут важливо не боятися помилок, які, будьте впевнені, виправляться в майбутньому!

Якщо ви ще не почали — починайте або продовжуйте практику мови і ваша неправильна місцями мова буде набагато краще, ніж правильне мовчання!

А ще краще — приходьте в наш Розмовний клуб “??????? ????” і прокачайте свою розмовну англійську мову, як вже діючі члени клубу.

Є питання? Пишіть нам у соціальних мережах:

Укладачка статті – Метерова Євгенія, smm-спеціаліст та копірайтер ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада”.

Світлини зроблені на занятті Розмовного клубу “English club” 26 серпня 2019 року.