Розвиваємось та змінюємо світ на краще разом з вами!

Як вважаєте, чи пливе корабель без раніше визначеного курсу? Звичайно ж ні! От і ми не розуміємо, як ми працювали раніше без стратегічного планування – такого важливого інструменту діяльності громадської організації… хоча досить непогано у нас виходило! 😉

У рамках проєкту «Академія можливостей» ми нарешті отримали можливість приділити плануванню два робочі дні і з питання посипалися з першого дня. Чи потрібно ГО “СМР” змінювати форму організації та назву? Чим ГО “СМР” хоче займатися найближчі 3 роки та як звузити перелік напрямів роботи? Чим би команда ГО “СМР” хотіла наповнити роботу ГМ “ХочуБуду”, що перетворити його на освітній центр? Як вирішити проблему наступництва на приплив кадрів в організації? Як визначити якість проведеної роботи? Як налагодити моніторинг та збір успішних історій своїх проектів? Це тільки декілька питань, на які ми разом шукали і знаходили відповіді.

Завдяки минулій сесії стратегічного планування наша команда отримала попередній варіант стратегічного плану організації на три роки, який включає візію, місію, результати SWOT та PESTLE аналізів та аналіз стейкхолдерів, стратегічні напрямки діяльності та індикатори їхнього досягнення. Також ми навчилися використовувати інструменти аналізу для створення стратегії, отримали навчальні та інформаційні матеріали.

Друзі, це потужний досвід з стратегічного планування на найближчі декілька років, який подарував нам крутезний тренер Андрій Донець. Він доступно і зрозуміло подавав інформацію та допомагав структурувати результати брейнштормів. Також через Андрія ми дізнались думку про ГО “СМР” наших партнерів та донорів. Було приємно чути погляд зі сторони про діяльність організації. Знаєте, а ці слова мотивують працювати далі!

Ми дуже задоволені роботою з Андрієм, нарешті остаточно визначилися зі своїми планами для здійснення діяльності та вмотивовані реалізовувати намічені плани в найближчі роки!

Розвиваємось та змінюємо світ на краще разом з вами!

Громадська організація “Сєвєродонецька молодіжна рада” реалізує проєкт “Академія можливостей” за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) через проєкт “Демократичне врядування у Східній Україні”.

#USAID #АкадеміяМожливостей2020 #smr_sd_ua #СхідМожливостей #стратегічнепланування2020