Позаду останні два модулі навчальної програми “МАСП”

Навчальна програма “МАСП”

Останні два модулі навчальної програми «Мережа агентів соціального підприємництва» (далі «МАСП») вже позаду. Під час дев’ятого модулю тренерка Анна Гладка розповіла берефіціаркам про юридичні основи ведення соціального бізнесу для громадських організацій. Це була жорстка теорія, теорія та знову теорія. Це вже третя зустріч Анни в рамках нашого проєкту, після якої вона помітила позитивні зміни учасниць, адже вони стали більш обізнаними в соціальному підприємництві. Тепер жінки знають, що в українському законодавстві немає окремого юридичного регулювання для соціального підприємництва і будуть дуже уважними і досить глибоко розбиратимуться в усіх аспектах цієї діяльності.

Також учасницям вдалося попрацювати з поняттями ТОВ, ФОП і іншими термінами як можливими організаційно-правовими формами для здійснення підприємницької діяльності від імені ГО, зрозуміти їх переваги та недоліки.

Десятий модуль із назвою «Проєктний менеджмент для бізнесу та фандрейзінг» відбувся у неділю. Під час тренінгу Анастасія Красюк запропонувала представницям громадських організацій пограти у практичну гру «Човен». Окрім малюнків, які ви побачите у відео-ролику, жінки також навчилися презентувати себе і шукати фінансування своїх ідей.

Як ми вже казали, це був останній тренінг навчальної програми, після якого відбувся попередній захист написаних учасницями бізнес-планів і вручення сертифікатів про проходження навчальної програми «МАСП».

Навіть не віриться, що учасниці проєкту вже настільки підковані, що можуть відправлятися у вільне плавання та створювати свої власні соціальні підприємства. Однак, попереду їх чекає цікава подорож Україною – Study-тур, під час якої представниці ГО зможуть ознайомитися із досвідом ведення соціальних підприємств інших громадських організацій та частково перейняти його за для свого успішного старту свого власного соціального підприємництва!

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого  ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

#СхідМожливостей #USAID #smr_sd_ua #МАСП