Багаж знань з тем «Права людини» та «Гендерна рівність» поповнено!

Шостий модуль навчальної програми «Академія можливстей» пройшов успішно для агентів змін, які були присутніми на останньому модулі проєкту у суботу та неділю. Тренінги провела Олена Зіненко –  експертка, тренерка з прав людини, координаторка проєктів ХОФ Громадська альтернатива, експертка з тематики гендерної рівності Центра гендерної культури та медіадослідниця.

Цей навчальний модуль дав розуміння концепції прав людини: її історії, основних положень та існуючих документів. Хлопці і дівчата розглянули владу більшості та почули про необхідну повагу до особистості. Право та свобода – важлива сходинка у розумінні теми, яку слухачі з легкістю подолали під час успішного вирішення практичної вправи «Права людини та базові потреби».

Під час обговорення впливу прав людини на щоденне життя зав’язалася жвава дискусія, під час якої стало зрозуміло, що не про всі свої права знають учасники. Так-так! Виявилось, що існують механізми захисту прав людини, що кожен громадянин має право на доступ до інформації, що існують громадські приймальні і врешті-решт у разі невирішення конфліктів і спорів можна звернутися до Європейського суду з прав людини…

Тема дискримінації також була порушена. Олена розповіла учасникам навчальної програми про поняття дискримінації та її види, обговорила із ними роль стереотипів та упереджень та пропрацювала декілька практичних вправ, таких як: “Мова ворожнечі” та “Новини пласкої Землі”.

Отже, основні поняття закріплено, зв’язок між правами людини та жінок зрозуміло, процеси формування гендерних стереотипів та гендерних ролей розібрано! Та це ще не все! Найголовніше, що після навчання учасниці та учасники презентували свої унікальні проєкти, які буде реалізовано вже найближчим часом на Луганщині.

Друзі, однак кінець навчання не означає закінчення проєкту! Ми кажемо всім «до зустрічі» на онлайн-форумі «Вектор змін+», який відбудеться вже незабаром – 14 листопада 2020 року. Отже слідкуйте за публікаціями і обов’язково будьте присутніми на цьому масштабному заході!

Громадська організація “Сєвєродонецька молодіжна рада” реалізує проєкт “Академія можливостей” за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) через проєкт “Демократичне врядування у Східній Україні”.

#USAID #АкадеміяМожливостей2020 #smr_sd_ua #СхідМожливостей