Воркшоп з обміну досвідом між Донецькою та Луганською областями

Дуже жваво відбувся воркшоп: «Посилення мережі громадських організацій, що працюють над просуванням порядку денного 1325 «Жінки, мир, безпека» в Луганській області та налагодження партнерських відносин з Коаліціями 1325 з інших областей».

Для посилення співпраці між неурядовими організаціями та громадськими групами, що працюють у сфері впровадження Резолюції РБ ООН 1325 учасники/ці обмінялися досвідом щодо формування Коаліцій у Луганській та Донецькій областях.

Для підвищення мотивації до воркшопу приєдналися спікери: Сергій Багаліка – інспектор УПП у м. Київ, старший лейтенант поліції та Наталія Богуславська – інспектор БПСПОП “Луганськ-1 імені Героя України С. Губанова”, старший лейтенант поліції.

Сергій та Наталя є яскравими представниками суспільства, які реалізують свої права на татівство та працю відповідно, не зважаючи на існуючі стереотипи у суспільстві, неврегульоване законодавство, відсутність відповідного забезпечення та інше.

Загалом виступ «тата у декреті» був неймовірно позитивним, мотивуючим та зарядженим. Учасниці і в залі, і в оффлайні мали запитання до Сергія, він із задоволенням відповідав на них. 

Наталія Богуславська розповіла про особливості несення служби в батальйоні спеціального призначення та на лінії розмежування. Також було підняте питання призначення жінок на керівні посади в силових структурах. Учасники погодились, що кількість жінок на керівних посадах мала, але щорічно збільшується.

Як показує міжнародних досвід, найбільш дієвим методом просування порядку денного «Жінки, мир, безпека» є саме об’єднання неурядових організацій, органів влади, груп у громадах та організацій громадського суспільства і їх робота як одного цілого, єдиним голосом.

Ця публікація підготовлена у межах проєкту «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», який реалізується громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО)

#UNRPP #ІСАРЄднання #smr_sd_ua UN Women Ukraine #ЛуганщинаЖінкиМирБезпека #1325КоаліціяЛуганщина