Подолання гендерних стереотипів

Як це — бути жінкою сьогодні?

Так 8 жовтня представниці державної влади, громадських організацій зіграли у гру «Бути жінкою», де кожна відчула тиск дискримінації та дійшла до мети, всупереч стереотипам.Кожна учасниця перевтілювалась в одну з восьми унікальних героїнь. Героїні потрапляли в різні ситуації з реального життя. За допомогою певних магічних здібностей учасниці боролись за рівні права і будували своє щасливе майбутнє. Для цього їм доводиться долати упередження, несправедливість й інші перепони на шляху до успіху.

Під час гри гравчині рухаючись по ігровому полю й виконуючи різноманітні завдання, проговорювали свій досвід та отримували зворотний зв’язок від інших гравчинь. Завдяки грі ми побачили, що в житті існують стереотипи щодо жінок, які потрібно руйнувати, щоб права і можливості жінок знаходились на одній сходинці із чоловічими.Мети ми досягли, бо змогли привернути увагу суспільства до боротьби проти гендерних стереотипів та дискримінації жінок. Залишилось тільки не зупинятись і рухатись далі у цьому напрямку.

Ця публікація підготовлена у межах проєкту «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», який реалізується громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

#UNRPP#ІСАРЄднання#smr_sd_uaUN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні#ЛуганщинаЖінкиМирБезпека#1325КоаліціяЛуганщина