11 років разом із вами!

Шановні колеги та друзі!

Рівно 11 років тому, 28 грудня, ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” отримала офіційне свідоцтво про реєстрацію! Сьогодні ми святкуємо та водночас підбиваємо підсумки наших досягнень за останні роки.

Публікація в інстаграм-акаунті ГО “СМР”

Перші шість років наша ГО навчалася і міцнішала, працювала майже без фінансування. Один з найперших “твердих” проєктів був реалізований у 2016 році. Це створення громадського майданчика “ХочуБуду” у м.Сєвєродонецьк завдяки підтримці USAID Ukraine – USAID Україна. Наразі Громадський майданчик “ХочуБуду” працює як молодіжний центр міста та платформа розвитку і підтримки мешканців, бізнесу, влади та громадських організацій Луганщини.Також, протягом нашої діяльності ми координували роботу проєктів у Луганській області нашого сталого партнера Український Жіночий Фонд / Ukrainian Women’s Fund, а саме:

  • 2017-2019 рр «Економічні можливості постраждалим від конфлікту». Проєкт передбачав розширення економічних можливостей для людей, постраждалих від конфлікту, через сприяння створенню нових робочих місць та підтримку у заснуванні або перенесенні бізнесу.
  • 2019-2021 рр “Економічні можливості для жінок Східної України” і “Економічні можливості для жінок Східної України. Етап ІІ” Проєкти направлені на підсилення спроможності жінок, шляхом навчання їх підприємницьким навичкам, з метою отримання постійного доходу та зміцнення їх економічної стійкості.

У 2016 році розпочалось наше партнерство з British Council Ukraine і продовжується до сьогодні. Переважно ми співпрацюємо в рамках програми Active Citizens Ukraine. Завдяки програмі, за останні роки ми стали так званою “парасолькою” і реалізували понад 45 проєктів соціальної дії у співпраці з закладами середньої освіти, бібліотеками та громадськими організаціями Луганської області. У 2018 році реалізували проєкт створення “Англійських ресурсних центрів” на базі шкіл області.

2020 рік, ми реалізували проєкт “Мережа агентів соціального підприємництва” при підтримці Проєкту Проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України”. Представники громадських організацій Луганщини отримали знання й інструменти для започаткування, розвитку соціального підприємництва та відвідали унікальні підприємства України, де побачили сміливі рішення у боротьбі з проблемами тієї чи іншої громади.

А ще у 2020 році, команда нашої організації разом у плідній співпраці з Благодійний Фонд “Патріот Миру” організували та провели Всеукраїнський пісенний конкурс “Україна – це світло”, який відбувався за фінансової підтримки Міністерство молоді та спорту України в рамках Державної цільової програми «Молодь України». Участь у конкурсі взяли діти та молодь зі всієї України.

Цього року реалізували проєкт “1325. Луганщина. Жінки. Мир. Безпека” за програмою малих грантів, яка адмініструється Isar Ednannia (ІСАР Єднання) в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєкт «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» був реалізований ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” у співпраці із Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. Метою проєкту було донесення фахівцям та громадськості області засад резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», Національного та Регіонального планів дій.

Вже другий рік поспіль ми успішно реалізуємо проєкт “Академія можливостей” та надаємо можливості молоді та дорослому населенню Луганщини для самовдосконалення. Розвиваємо громадський активізм, різноманітні навички шляхом навчання, наставництва, проведення обласних форумів та культурних, освітніх і соціальних заходів.Всі ці проєкти не були б настільки успішно реалізовані, якби не наша командна робота, об’єднання професійних та особистісних якостей, підтримка один одного.

Ми дуже хочемо, щоб у минулому залишились всі труднощі та негаразди, а майбутнє принесло нам, організації та Луганщині успіх й процвітання

smr_sd_ua #hchbd #smr_деньнародження