Презентація Сєвєродонецького Центру підтримки жіночого бізнесу!

12 січня ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” запросила на зустріч представників Департаменту економічного розвитку ЛОДА, Луганського обласного центру зайнятості, комунального підприємства  «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку» та міжнародних організацій. На заході було презентовано діяльність Сєвєродонецького Центру підтримки жіночого бізнесу та актуальні можливості підтримки зайнятості жінок у Луганській області.

Дивіться публікацію на фейсбук сторінці ГО “СМР”

Зустріч розпочав голова ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” Кирило Дубровін, наголосивши, що організація вже понад 5 років підтримує та розвиває мікробізнес на Луганщині та це є одним зі стратегічних напрямків діяльності організації.

Далі за програмою Наталія Карбовська від Українського жіночого фонду та Олена Дубровіна координаторка проєкту у Луганській області презентували проєкт «Економічні можливості для жінок Східної України. Другий етап», в рамках якого будуть такі активності:

  •  навчальний курс для започаткування власної справи;
  •  короткострокові тренінги для вже діючих підприємиць;
  •  інформаційні вебінари;
  • менторська, консультаційна та юридична підтримка випускницям курсів та тренінгів.

Після цього Коломицевою Наталією, начальницею відділу розвитку малого і середнього підприємництва, адміністративних послуг, управління інвестиційної політики та сприяння розвитку підприємництва Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ЛОДА, були окреслені напрямки Регіональної цільової програми розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва Луганської області на 2021-2023 роки, а саме:

  • створення сприятливого середовища  для розвитку МСП;
  • навчання, підготовка та перепідготовка кадрів для сфери підприємництва;
  • посилення конкурентоспроможності та інвестиційного потенціалу малого і середнього бізнесу;
  • інформаційно-консультаційна підтримка та популяризація підприємництва.

Також присутні мали можливість послухати натхненні історії успіху випускниць навчального курсу. “Я досі працюю по тим таблицям Робочого зошита, які тренери надавали під час навчання. Дякую за практичну інформацію, яку можна застосовувати в своєму бізнесу, нас тому ніхто раніше не вчив”, – поділилася Огданська Юлія. “Мені потрібно навчитися розповідати про себе та свій бізнес зовсім незнайомим людям так, ніби вони мої добрі знайомі” – такий інсайт винесла для себе Юлія Бусенкова від своєї менторки Юлії Рубан під час проєкту.

Крім того, учасниці, які підключились онлайн почули від Дмитрова Сергія, заступника начальника відділу організації профорієнтації, можливості, які пропонує наразі Луганський обласний центр зайнятості. Та анонс від Красюка Романа майбутніх перспектив для підприємців Сєвєродонецької територіальної громади, які зараз розробляє комунальне підприємство «Сєвєродонецьке агентство інвестицій та розвитку».

Результатом зустрічі був не лише обмін актуальною інформацією, але й намір підписання меморандумів про співпрацю між ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” та ключовими спікерами цього заходу.

Як то кажуть, “Далі буде…”, а команда ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” продовжує плідно працювати задля соціального та економічного розвитку Луганської області!

У разі запитань, звертайтеся до координаторки проєкту в Луганській області Олени Дубровіної, тел. +38 (050) 555 78 30.