Інформаційний захід для молоді “Давай поговоримо ПРО…”

Вчора в стінах громадського майданчика “ХочуБуду” пройшов захід “Давай поговоримо ПРО …” з метою інформування молоді про відповідальне ставлення до власного репродуктивного здоров’я, про профілактику розповсюдження ВІЛ та інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Представники Луганського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІД лікар акушер-гінеколог Позднякова Людмила Григорівна та лікар-інфекціоніст Трощій Юлія Олександрівна розповіли про сексуальне і репродуктивне здоров’я та про ВІЛ/СНІД.

Психолог Швейцарського гуманітарного фонду Terre des hommes у м.Северодонецк Сергій Дахно розкрив тему сексуального виховання як формування емоційно зрілої особистості.

Учасники заходу, а ними були студенти ліцеїв і технікуму, з прихованим диханням слухали кожне слово спікерів — настільки цікавими і інформативно-пізнавальними були теми. Вони дізналися про:

  • особливості підліткового віку,
  • ризики статевого життя,
  • інфекції, які передаються статевим шляхом,
  • ВІЛ / СНІД та їх профілактиці серед молоді;
  • методи контрацепції.

Під час неформального спілкування після заходу ми почули, що в умовах сучасного життя, гаджетів і інтернету молодь мало знає або зовсім не обізнана в достатньому обсязі про відносини між чоловіком і жінкою, про те, як зберегти і підтримувати своє репродуктивне здоров’я. Тому ми прагнемо допомогти підростаючому поколінню бути обізнаними в цій пікантній темі для того, щоб і вони, і наші майбутні покоління вміли берегти своє здоров’я.

Дуже сподіваємося, що учасники заходу не тільки засвоїли інформацію про сексуальну освіту, про відповідальне ставлення до власного репродуктивного здоров’я, про профілактику розповсюдження ВІЛ та інфекцій, що передаються статево шляхом, а й при необхідності поділяться отриманими знаннями зі своїми однолітками.

Захід створено в рамках конкурсу інформаційних кампаній з адвокації YouthImpact від Національної молодіжної ради України, що реалізується у партнерстві з ЮНІСЕФ Україна та за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках проекту “Розвиток сталих моделей молодіжної участі ”, що є частиною програми “Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні”.

Організатори ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” у співпраці з Луганським обласним центром з профілактики та боротьби зі СНІД за підтримки Відділу молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради в рамках національної інформаційної кампанії з адвокації сексуальної освіти молоді “Давайте поговоримо про …”