У Сєвєродонецьку навесні разом із квітами з’являються мурали

Громадська організація «Сєвєродонецька молодіжна рада» разом з художником Яном Птушко в рамках реалізації проекту «Барви проти сірості», який впроваджується в рамках конкурсу «Молода енергія громад» який здійснюється ЮНІСЕФ та ГО “СКЦ “Задзеркалля” за фінансової підтримки Європейського Союзу створюють мурали на фасадах шкіл №8 і №4 міста Сєвєродонецька Луганської області.

Авторські малюнки вже з’явилися на фасаді шкіл. Ян розфарбував верхню часть стіни, а нижня була розфарбована під час майстер-класів разом з ініціативною групою школи: учнями Іллєю Солодким (керівник ініціатівної групи), Дмитрюк Софією, Азімбаєвою Валерією та Мостовою Євгенією.

Також був створений мурал на стіні школи № 4. Учні десятого класу Шульженко Еліна (керівник ініціатівної групи), Дем’яненко Олеся, Панасовська Марія та Пруднікова Інна разом із Яном не тільки додали фарб в життя всієї школи і міста, а й отримали навички по створенню яскравих картин на стіні.

Проект «Барви проти сірості» було реалізовано за планом:

  • 4 й 5 квітня — підготовка та розпис фасаду школи №8;
  • 5 квітня — майстер-клас зі створення муралу;
  • 8 квітня — підготовка фасаду школи №4;
  • 9 квітня — розпис фасаду школи №4;
  • 9 квітня о 13.00 — майстер-клас зі створення муралу.

Сподіваємося, що в найближчому майбутньому наше місто заграє не тільки весняними квітами, квітучими деревами і яскравими вітринами магазинів, але й творчими роботами мешканців нашого міста!