У суботу учасники навчальної програми “Академія можливостей” отримають нові знання від Я.Волошин

Проєкт продовжується і учасники навчальної програми “Академія можливостей” готові у цю суботу 15 серпня зустрічати наступну нашу тренерку Ярину Волошин. Будемо пізнавати тему лідерства, децентралізації, аналізувати потреб ЦА, розбиратися із бюджетуванням, реальною громадянською активністю і не тільки.

Перед початком проєкту Ярина розповіла нам про свій цікавий шлях:

  • різноманітні навчання в українських та міжнародних проєктах, зокрема з управління проєктами та ризиками, організації та розвитку стабільності громадських кампаній, адвокації, можливостей громадської активності, громадянської освіти, посилення громад та формування місцевих політик;
  • спільно розробляла курси про гендерну рівність для ВНЗ, давала рекомендації щодо впровадження гендерних політик у закладах освіти, а також брала участь у розробці та апробації навчального курсу «Громадянська освіта для молодіжних працівників».

Наразі відома тренерка проводить тренінги з громадянської освіти, формування гендерних політик та консультує громади у напрямку створення гендерно-чутливих середовищ та формування молодіжних політик. Також вона навчає українців як активізувати громадянське суспільство, сформувати активне середовище у громадах, розробити інструменти адвокації у громадах, налагодити співпрацю з місцевою владою, враховуючи принципи прав людини, недискримінації та гендерної чутливості.

Отже, хлопці та дівчата, готуйтеся до кейсів і ситуацій з досвіду Ярини! Вас чекає багато незвичного для вас та дійсно потрібного! Під час тренінгового модуля ви дізнаєтесь про громадянську активність, про формування громадянської ідентичності, громадянських компетентностей та участь у громадських процесах, формуванні політик. Також опрацюєте децентралізаційні процеси, формування місцевих бюджетів, механізми впливу на прийняття рішень.

Громадська організація “Сєвєродонецька молодіжна рада” реалізує проєкт “Академія можливостей” за фінансуванням Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) через проєкт “Демократичне врядування у Східній Україні”.

#USAID #АкадеміяМожливостей2020 #smr_sd_ua #СхідМожливостей