Розпочалася серія тренінгів для представників ГО – учасників проєкту “МАСП”

Друзі, почалося! Ми з Анною Гладкою розпочали серію тренінгів для представників громадських організацій – учасників проєкту «Мережа агентів соціального підприємства».

Перший та другий модуль навчання у прєкті “МАСП”

На минулих вихідних пройшли перші два модулі проєкту, де детально було розглянуто теми: “Соціальне підприємництво, як засіб для громадських організацій стати незалежними, соціальна місія” і “Пошук та апробація ідеї для бізнесу. Дизайн-мислення”.

На відео ви бачите, у якому захваті від першого та другого модулів були учасники та учасниці проєкту. Представники організацій уважно поглинали кожне слово тренерки, поринали у ситуації, про які вона розповідала зі свого досвіду, із задоволенням брали участь у дискусіях, квестах, клубі-коворкінгу та навіть… зумбі!Так, друзі, учасники із захватом долучились до виконання цього незвичного для них танцю.

Головне, що учасники тепер знають не з чуток – що таке соціальне підприємництво, як його розпочати, та розуміють покроковий алгоритм вибору своєї ніші. Не менш цікавим був і тренінг з дизайн-мислення, який допоміг виявити свою цільову аудиторію. Для багатьох ця тема взагалі була відкриттям.

Коли ж Анна почала розповідати про пошук і апробацію ідей для бізнесу, учасники нарешті зрозуміли як створювати справжні інноваційні ідеї, як оцінювати для обрання ту, що варта уваги та дійсно спрацює! Тільки уявіть – ви створюєте прототип своєї ідеї, яка на ваш погляд повинна вирішити нагальну проблему. Потім ви проводите дослідження прямо у групі, що дає вам розуміння – чи треба допрацьовувати ідею, взагалі чи робоча вона, чи ні…

Отже, кожен з учасників скористався можливістю спробувати прототипування своєї ідеї з підручних матеріалів – пластиліну, пластикових пляшок та склянок. Що з цього вийшло – не питайте! Все одно не розповімо, адже це – інтелектуальна власність!

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого  ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

#СхідМожливостей#USAID#smr_sd_ua#МАСП