Позитивним змінам у регіоні бути!

Молодіжний онлайн захід “Вектор змін+” від 14 листопада 2020 року

Минулої суботи, 14 листопада 2020 року, відбувся наймасштабніший онлайн-форум “Вектор змін+”, організований для хлопців та дівчат Луганщини з метою показати, що молодь нашої області здатна на позитивні зміни та розвиток української ідентичності. Онлайн-захід зміг максимально розширити географію учасників – до форуму підключились відвідувачі з віддалених міст та сіл не тільки області, але й України.Друзі, уявляєте, нам це вдалось!

“Вектор змін+” зібрав під своїми вітрилами більше сотні однодумців та людей, які дійсно хочуть змінити ситуацію в регіоні на краще і шукають можливості для цього. Адже це і було метою заходу – продемонструвати, що молодь здатна прагнути та втілювати позитивні зміни у своїх громадах! На форум завітали молоді люди Сєверодонецька, області та України, учасники навчальної програми “Академія можливостей”, заявлені спікери та друзі ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада”.

На відкриття форуму “Вектор змін+” приєдналась Ірина Біляєва, директорка департаменту молодіжної політики Міністерства молоді та спорту України, виступила з натхненним словом та побажала всім учасникам успіхів.

У кімнатах, де учасники навчальної програми презентували свої проєкти соціальної дії, які вони написали після модульного навчання, стояла тепла та дружня атмосфера. Під час презентацій можна було побачити, що завдяки проєкту молоді люди стали більш обізнаними у сфері суспільно важливих питань, а отримані знання дали змогу юнакам і дівчатам вперше в житті блискуче представити свої ідеї на загальний огляд для можливості подальшого їх просування.

Так, це були запальні та нестандартні презентації. Лунали цікаві думки молодих активістів з Попасної, Марківки, Новопскову та Старобільська, які змушували замислитись. Однак, під час виступу сєвєродонецького дуету “Dilemma” можна було понастольгувати, приспівуючи мотиви знайомих пісень.

Виступи спікерів були унікальними і інформативними. Олена Подобєд-Франківська розповіла про важливість знання історії в громадській роботі. Всі незрозумілі нюанси стосовно молодіжної політики, можливостей для молоді та існуючих програм були роз’яснені Анною Остріковою та Олександром Яремою. Іноземний гість, а саме Стів Мартіно розповів про можливості організації Friends Forever International та її програми. Артем Кухаренко, наймолодший голова ОТГ своїм прикладом мотивував молодих людей до здійснення своїх цілей та прагнень. Ви б тільки подивились, як Іван Московкін спритно направо і наліво відповідав на запитання, які надходили від учасників конференції, а Жан Кисіль розповів про свою історію успіху.Наприкінці заходу для учасників форуму пролунали феєричні пісні кавер-групи «DANCE BAND» – учасників телепроекту «X фактор», що транслюється на телеканалі СТБ, а розбавили програму заходу два цікаві інтерактиви від організаторів, під час яких учасники мали змогу виграти цінні призи – колонки, термокружки та худі, що вони, до речі, успішно і зробили!Присутні відмітили зручність спілкування із однодумцями в безпечних умовах, не виходячи з дому чи офісу та дякували за те, що мали змогу дізнатись про можливості для молоді не тільки в області, а і в Україні.

Дякуємо ведучим-модераторам, учасникам, дякуємо спікерам та відвідувачам форуму, які були у цей важливий день разом із нами!

Проєкт “Академія можливостей” реалізується громадською організацією “Сєвєродонецька молодіжна рада” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через проєкт “Демократичне врядування у Східній Україні”.

#СхідМожливостей #USAID #smr_sd_ua #АкадеміяМожливостей2020 #ВекторЗмін+