Віртуальна екскурсія по вже існуючим соціальним підприємствам України

Тема соціального підприємства (СП) все більше набирає обертів в Україні. Наша команда активно пропогандує тему соціального підприємництва вже протягом останніх 6 місяців. І ми бачимо, що рухаємось у вірному напрямку. Так, в черговий раз під час підготовки віртуального стаді-туру для бенефіціарів проєкту «Мережа агентів соціального підприємництва» (МАСП) ми переконались у важливості соціального підприємництва.

У нас була змога познайомитися з діяльністю та місією, які СП привносять у життя місцевих мешканців. Об’їхавши майже всю нашу країну ми побачили, що соціальні проблеми доволі схожі як для західного, центрального, так і східного регіону. Однак, їх вирішення відбувається по-різному, наприклад за допомогою: працевлаштування вразливих категорій населення або людей з інвалідністю, надання допомоги людям, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, реінвестування своїх прибутків на рішення різних соціальних проблем та інших.

Окрім екскурсії по підприємствах нам вдалося поспілкуватись з їх керівниками, побачити особливості їх роботи, почути реальні кейси та взяти до уваги лайф-хаки, якими ми обов’язково поділимося з учасницями проєкту під час інформативної віртуальної екскурсії. На zoom-конференції представниці громадських організацій зможуть поринути в атмосферу роботи соціальних підприємств України та задати питання безпосередньо самим керівникам цих СП.

Ви вже зараз можете познайомитись із діяльністю цих СП, дізнатись більше про їх роботу та, за бажанням, власноруч долучитися і підтримати їх нелегку роботу. Бо купувати вдвічі приємніше, коли знаєш, що частина прибутку йде на вирішення соціальних проблем та підтримку вразливої категорії людей. Ми зробили перелік підприємств на нашій сторінці facebook у публікації.

Тому, готуйтесь і обов’язково слідкуйте за новинами на наших сторінках: facebook та instagram.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), згідно з умовами гранту, наданого ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «Сєвєродонецька молодіжна рада» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

#СхідМожливостей #USAID #smr_sd_ua #МАСП