Сєвєродонецьк не оминуло навчання для фахівців та громадських активістів

ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” у співпраці з Департамент соціального захисту населення Луганської ОДА продовжує проводити навчання для фахівців та громадських активістів територіальних громад та військово-цивільних адміністрацій щодо впровадження резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», запобігання і протидії насильству за ознакою статі та домашньому насильству


Так 8 липня відбулося навчання для представників міста Сєвєродонецька. Під час тренінгу тренерка Любимова Яна поінформувала учасників та учасниць про засади резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», напрямки Національного та Регіонального планів дій з виконання резолюції, шляхи її локалізації, а також щодо повноважень громад у напрямку запобігання і протидії насильству за ознакою статі, домашньому насильству, шляхи налагодження співпраці суб’єктів міжвідомчої взаємодії. Наразі, низкою громад області ведеться розробка локальних планів дій, які враховують пріоритети та проблемні питання мешканців конкретних населених пунктів. Три громади вже затвердили відповідні локальні плани дій.

Участь у навчанні взяли представники управлінь/відділів з питань соціального захисту населення, сфери освіти, охорони здоров’я, центрів соціальних служб, територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг), центрів надання соціальних послуг, поліції, ДСНС, бюро безоплатної вторинної правової допомоги, громадських організацій та інші зацікавлені.

Наступні тренінги заплановано провести для фахівців та громадських організацій Щастинської, Гірської, Станично-Луганської, Нижньотеплівської, Широківської громад, які знаходяться на лінії розмежування, та Міловської селищної територіальної громади, яка розташована на границі з РФ.

Ця публікація підготовлена у межах проєкту «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», який реалізується громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за програмою малих грантів, яка адмініструється Isar Ednannia в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

#UNRPP#ІСАРЄднання#smr_sd_ua#ЛуганщинаЖінкиМирБезпека#1325КоаліціяЛуганщина