Ось і фініш

Ось і проведено фінальні заходи в рамках проєкту «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека». Так на цьому тижні в місті Сєвєродонецьк відбулося засідання «круглого столу» за темою: «Виконання Регіонального плану дій 1325» та проведено звітування за проєктом.

Під час цих заходів були підведені підсумки проєкту «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», який реалізовувався ГО “Сєвєродонецька молодіжна рада” у співпраці із Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації. Проєкт тривав протягом 5 місяців, а його метою було донесення фахівцям та громадськості області засад резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», Національного та Регіонального планів дій.

Найголовніше, що мети проєкту ми досягли. Вдалось донести до 350 жінок, чоловіків та молоді поняття гендерної рівності та ознайомити їх з завданнями Резолюції РБ ООН 1325 (далі Резолюція).

Під час проєкту було проведено: тренінги для фахівців, воркшопи, консультаційні заходи, робочі зустрічі, зустрічі з молоддю та круглий стіл в різних громадах. Загалом, під час всіх заходів вдалось охопити близько 350 осіб, а територіально – майже всю Луганську область. І це – дуже добре!

Представники органів місцевого самоврядування ОТГ/ВЦА, громадські організації, активісти, так і місцеве населення та молодь в різних громадах окрім інформаційної підтримки, взяли участь в різноманітних заходах. Під час тренінгів представники громадських організацій, влади, поліції та ДСНС дізнались про Резолюцію і важливість впровадження її засад в процесі прийняття рішень керівними органами. Фахівці та активісти отримали експертну підтримку з питань розробки проєктів майбутніх дій в цих громадах.

Під час воркшопу вдалось налагодити співпрацю між неурядовими організаціями та громадськими групами, які працюють у напрямку впровадження Резолюції в Луганській області.Багато позитивних відгуків ми почули від тих, хто відвідував наші заходи.

Особливо сподобався консультативний захід з використанням гри “Коло безпеки”. Завдяки яким ми підвищили рівень знань учасників щодо феномену насильства, методів його попередження та розповіли про служби, які допомагають в таких ситуаціях.

Досі у пам’яті поїздка з обміну досвідом, під час якої фахівчині Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА і Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги, представниці громадських організацій та спеціалістки чотирьох громад відвідали Центр гендерної культури. Під час інтерактивної екскурсії вони побачили понад 3000 експонатів, які висвітлюють гендерні проблеми жінок та чоловіків.

Бачимо, що проєкт «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» змусив багатьох замислитись над проблематикою гендерної рівності та прав жінок в сучасному суспільстві. Головне, що існуюча проблема не замовчується, а навпаки – протягом останніх років набирає обертів та підтримується на рівні Держави. Тому, ми на цьому не зупиняємось та вже будуємо плани на майбутнє. Та маємо надію, що всі, хто пройшов навчання будуть нашими послідовниками і будуть доносити своєму оточенню важливість гендерної рівності в сучасному суспільстві!

Ця публікація підготовлена у межах проєкту «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», який реалізується громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО)

#UNRPP#ІСАРЄднання#smr_sd_uaUN Women Ukraine / ООН Жінки в Україні#ЛуганщинаЖінкиМирБезпека#1325КоаліціяЛуганщина