31 жовтня у місті Дніпро та в онлайн форматі, відбулася презентація проєкту«Регіональний план 1325 в дії у Луганській області (План 1325 в дії)»

Проєкт реалізується ГО «Платформа розвитку «СМР» у співпраці з Департамент соціального захисту населення Луганської ОДА та Управлінням Патрульна поліція Луганської області.Заступниця голови облдержадміністрації – Катерина Безгинська, Розповіла про позитивний вплив роботи Коаліції «Луганщина: Жінки. Мир. Безпека» в Луганській області.Кординаторка проєкту Поліна Чала та координаторка Коаліції Луганщина.Жінки.Мир.Безпека.

Оксана Лунева презентували проєкт, який орієнтований на попередження наслідків конфлікту, забезпечення принципів гендерної рівності, а також підвищення обізнаності представників громадських організацій, органів влади та місцевого самоврядування в регіоні щодо резолюції РБ ООН 1325 та на посилення роботи коаліції “Луганщина. Жінки. Мир. Безпека”.

Також під час презентації директорка Департаменту соціального захисту населення ЛОДА – Поліщук Елеонора наголосила на важливості реалізації «Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325», а представниця Управління патрульної поліції, наголосила на важливості їх залучення в реалізацію проєкту. В проєкті передбачено чимало навчальних заходів на тему гендерної рівності, щодо попередження та запобігання різним видам насильства, також заходи з емоційно-психологічної допомоги, першої медичної допомоги, тощо, які будуть реалізовані в онлайн та офлайн форматі у місті Дніпро.

Всі актуальні заходи буде оприлюднено на сторінках в Інстаграм, Фейсбук «ГО «Платформа розвитку «СМР», та на сайті організації.

Олена Ніжельська, голова ГО Кризовий медіа-центр «Сіверський Донець» презентувала проєкт «Через інформування та аналітику до рівності та безпеки. Шлях Луганщини». Проєктом, передбачено проведення гендерного аналізу інституцій з питань реагування на безпекові виклики, а також аналіз викликів, що стоять перед суб’єктами системи реагування на насильство за ознакою статі, та роз’яснення можливостей отримання допомоги постраждалими від сексуального насильства, зокрема, пов’язаного з війною, торгівлею людьми.

Долучайтеся, впливайте та змінюйтеся разом з нами!

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

#ЛуганщинаЖінкиМирБезпека#1325КоаліціяЛуганщина#1325_ПРОтиНАСильства#РівністьЗарадиБезпеки#smr_sd_ua