Правила дорожнього руху вивчаємо – в біду на дорозі не потрапляємо!

Представники/-ці ГУНП Дніпропетровської області в межах проєкту «Безпека 360°: Громада та поліція разом до безпеки» розповіли і продемонстрували найважливіші правила дорожнього руху для школярів/-ок з Раївської та Миколаївської територіальних громад Дніпропетровської області.

Безпека на дорозі — це тема, яка залишається завжди актуальною, особливо коли дитина починає ходити додому зі школи без супроводу батьків.
Поліцейські зауважили, що діти бувають часто нетерплячі, іноді вони перебігають дорогу, щоб швидше дістатися до іншої сторони вулиці. Дитина також може вибігти на дорогу під час гри. Вони пояснили дітям, що не можна переходити дорогу в непризначеному для цього місці або ходити по ній.
Тому під час заходів учні/ -ці тренувалися на практиці ходити на макеті пішохідного переходу, і також закріпили отримані знання тестуванням адже дуже важливо, щоб діти не тільки зрозуміли як правильно поводитися на дорозі, а й запам’ятали це.

Також учні/ -ці дізналися про те, що означає кожен колір світлофора. Вчилися дивитися вліво і вправо перед тим, як переходити дорогу, бо дитина повинна прислухатися і бачити, чи не наближається автомобіль.
Діти залишаються дітьми за будь-яких обставин. А тепла погода залишається улюбленою порою року для ігор надворі.
Щоправда, завжди і всюди потрібно пам’ятати про безпеку на дорозі та правила дорожнього руху. Як це не дивно, та найліпшим правилом поведінки дітей на дорозі є особистий приклад дорослих. Тому поліцейські виконали непросту та важливу місію.

Ініціативу «Безпека 360°: Громада та поліція разом до безпеки» впроваджує ГО «Платформа розвитку «СМР» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.