Будь готовим допомогти!

18 червня у Дніпрі відбувся тренінг з надання першої домедичної допомоги, який проводила команда Волонтерське Об’єднання TacMed Team

Учасники та учасниці навчалися надавати домедичну допомогу за алгоритмом MARCH (M – massive bleeding / масивні кровотечі, A – airways management / дихальні шляхи, R – respiration / дихання, С – circulation / циркуляція, H – head injury, hypothermia, hypovolemia / травма голови, гіпотермія). Цей алгоритм розроблений з метою забезпечення швидкого та ефективного реагування на критичні ситуації, пов’язані з кровотечею, та має на меті збереження життя потерпілих.

Особлива увага була приділена техніці накладання турнікету для зупинки кровотечі, а також методам штучної вентиляції легень та серцево-легеневої реанімації. Учасники отримали можливість практикувати навички на манекенах та взаємодіяти з інструкторами. Це важливий крок у підготовці до надання допомоги в невідкладних ситуаціях.
Дякуємо тренерам за докладний розбір та відпрацювання життєво важливих навичок. Цей тренінг є важливим кроком у підготовці населення до надання допомоги в невідкладних ситуаціях, і ми сподіваємося, що він сприятиме підвищенню рівня безпеки та свідомості серед громадян.

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

ЛуганщинаЖінкиМирБезпека #1325КоаліціяЛуганщина #1325_ПРОтиНАСильства #РівністьЗарадиБезпеки #smr_sd_ua