Член журі Всеукраїнського пісенного конкурсу “Україна – це світло” Софія Соловій

Член журі
Софія Соловій, оперна співачка, сопрано. Професійна кар’єра Софії в основному розгортається на сценах Європи, хоча вона здійснила численні турне країнами Азії, південноі та північної Америки, гастролювала в Японії, Омані та ОАЕ, завжди радо виступає в Україні.

Лауреатка 14-ти міжнародних вокальних конкурсів в Італії, Австрії, Польщі, Німеччині та Канаді.

Навчалась співу спершу у Львівській музичній академії ім.М.Лисенка (проф. В.Чайка та І.Кушплер) , а пізніше в Італії: в Академії Оперного Мистецтва в м. Озімо, в “Россінієвській Академії” в м. Пезаро, в Академії “Кіджана” в м. Сьєна, в Музичному Інституті в м. Модена а також на майстеркласах в Німеччині, Італіїі, Польщі та Австрії з такими славетними співаками та оперними диригентами як Раіна Кабаіванска, В. Маттеуцці, А.Дзедда, Г.Кун, Дж.Джельметті.

Виступала на сценах відомих театрів світу, зокрема “Театро Реаль” в Мадриді, ШтатсОпера у Відні, “Ла Феніче” в Венеції, “Муніципальна Опера” в Марселі, “Сан Карло” в Неаполі, Оперний Театр в Римі, Оперний Театр в м.Маскат (Оман) та інш., брала участь в оперних фестивалях Екс-ан-Провансу (Франція), фестиваль “Делла Валле д’Ітрія”, Мартіна Франка, «Сферистеріо», Мачерата (Італія), «Россіні у Вілдбаді», Бад Вілдбад, Німеччина , «Великодній фестиваль Л.В.Бетовена», Варшава та «Музика в старому Кракові», Краків (Польща), а також у фестивалях в Україні: «Операфест Тульчин» в Тульчині, «Віртуози», «Контрасти» та «LvivMozArt” у Львові.

Співпрацювала з такими видатними оперними співаками, сучасності як Хосе Кура, Лео Нуччі, Д. Барчеллона, Курт Ридль, А.Деноке, М.Пертузі, М.Девія, диригентами Р.Аббадо, А.Болтон, О.Дантоне, А.Куртіс, В.Сіренко, О.Линів, режисерами П.Піцці, Аббаз К’яростамі та композиторами К.Пендерецкі, М,Скорик, Ю.Ланюк .. Записала 8 аудіо та 2 відео-компакт дисків для фірм звукозапису “Naxos”, “Dynamic”, “Brilliant Classics”, “Naїve”, “Toccata”, “Arthaus Music”.

Посилання на відео тут і тут.