Навчальна програма «Майстерня активних»

Навчальна програма «Майстерня активних» (Костянтинівка)
Навчання проводять кращі викладачі Інституту лідерства та управління УКУ (Львів) спільно з вільним простором DRUZI для соціально активних молодих людей із Донецької області. Дедлайн – 20 березня 2018 року.

Дати проведення: 22-25 березня 2018 року.

Місце проведення: вільний простір DRUZI , м. Костянтинівка, Донецька обл.
Реєстрація учасників за посиланням: goo.gl/YNE6DT

Дедлайн – 20 березня 2018 року.

Упродовж 4-ьох днів учасники заглибляться в основи демократії, з’ясують, що означає бути активними громадянами, та яку роль він/вона відіграє у суспільстві.

Програма:

22 березня 2018 року, четвер, 16:00 – 20:00

Тренер: Софія Сидоренко

Тема: Аналіз проблем і пошук рішень. Інструменти планування. Моніторинг реалізації проектів.

23 березня 2018 року, п’ятниця, 16:00 – 20:00

Тренер: Софія Сидоренко

Тема: Аналіз проблем і пошук рішень. Інструменти планування. Моніторинг реалізації проектів. (продовження)

24 березня 2018 року, субота 10:00 – 18:00

Тренер: Олег Конотопцев

Тема: Активні громадяни і демократія, суспільні інститути. Роль громадського активіста у суспільстві, громадянське суспільство.

25 березня 2018 року, неділя 10:00 – 18:00

Тренер: Дмитро Якимець

Тема: Комунікація та переговори як демократичні навички для ефективної взаємодії з громадою і владою.

Вручення сертифікатів.

Участь безкоштовна. Організатори не покривають проїзд і проживання учасників.

Права людини є основою для дії. Україні потрібні люди, які знають свої права та обов’язки й на основі цього можуть діяти. Одним із результатів короткотермінової навчальної програми «Майстерня активних» є те, що учасники будуть реалізовувати власні соціальні мініпроекти упродовж наступних двох місяців після події. Серед учасників з 5-ти міст Донецької області, де буде відбуватися програма, експерти оберуть 30 активістів для візиту до Львова, де ті матимуть можливість познайомитися з кращими ініціативами міста. Заключним етапом проекту буде фінальна конференція у Краматорську, що допоможе створити мережу взаємодії і підтримки активних громадян східного регіону.

Інститут лідерства та управління УКУ є інституцією із понад 10-річним досвідом в освіті для неприбуткового сектору в Україні. За результатами опитування учасників Форуму розвитку громадянського суспільства 2017 р. визнаний одним із найкращих освітніх провайдерів, що надають послуги для розвитку та зміцнення спроможностей громадянського суспільства.

Проект «СitizenLab: лабораторія відповідального громадянства» від Інституту лідерства та управління УКУ реалізовується в рамках проекту “Програма сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не відображає погляди агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Контакти
Інститут лідерства та управління УКУ
solomia.maksymovych@ucu.edu.ua
+380938398807