Перший практичний візит учасників навчальної програми “Академія можливостей” до міських рад і організацій області

З чого потрібно починати проєкт? Як влада може допомагати з його фінансуванням? До кого можна піти зі своєю соціальною ідеєю? На ці та безліч інших питань учасники навчальної програми “Академія можливостей” отримали відповіді під час свого першого навчального візиту до міських рад, закладів і організацій області.

Дівчата та юнаки потрапили до Ivonin-парку, де зустрілись із Михайлом Івоніним, який щедро поділився своїм великим досвідом та із задоволенням розповів про громадську діяльність у нашому місті.

Представники громадської організації «Мрії молоді» у м. Рубіжне радо зустріли делегацію агентів змін, розповіли про діяльність ГО та свій досвід написання проєктів.

Під час візиту до Рубіжанської та Кремінської міських рад, молодь дізналася про організаційну структуру міських рад, познайомилися з їх діяльністю і почула багато цікавого формування та розподіл міського бюджету.

Нарешті було розвіяно міфи та стереотипи щодо роботи бібліотечних систем. Тільки подивіться, як Лисичаська бібліотека пише та реалізовує соціальні проєкти, спрямовані на розвиток та підтримку місцевої громади. Завдяки цьому на базі бібліотек працює спортивна зала, клуб настільних ігор, клуб рукоділля, мультпокази і багато іншого.

А ще учасники програми побачили, як на базі покинутого кінотеатру можливо створити місце тяжіння молоді, яка захоплюється вуличними культурами, а саме – Центр урбан культур «Дружба».

Про важливість волонтерства у розвитку місцевої громади і казати не треба. Про це вам краще розкажуть представники БФ «Восток SOS», куди ми, доречі, також завітали минулої п’ятниці.

Друзі, ми навіть не очікували, що учасники навчальної програми “Академія можливостей” будуть настільки вражені побаченим і почутим! Молоді лідери переконались, що все залежить тільки від мотивації та кропіткої роботи. Треба діяти та розвивати Луганщину і ні в якому разі не опускати руки! Потрібно ставити перед собою великі цілі, прагнути та досягати їх.

Далі буде…

Громадська організація “Сєвєродонецька молодіжна рада” реалізує проєкт “Академія можливостей” за фінансуванням Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) через проєкт “Демократичне врядування у Східній Україні”.

#USAID #АкадеміяМожливостей2020 #smr_sd_ua #СхідМожливостей