Представники громади м.Щастя дізнались про резолюцію РБ ООН 1325 та важливість її врахування під час прийняття рішень

А ми продовжуємо працювати!

Цього разу ми завітали у м. Щастя, яке зустріло нас не лише гарною погодою, а й привітними людьми. У Щастинській міській територіальній громаді Щастинського району Луганській області, що знаходиться вздовж лінії розмежування, вже прийнято План дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року. Однак, поки що не всі мешканці громади знають про його засади та напрямки.

Завдяки проведенню тренінгу “Локалізація резолюції РБ ООН 1325; практичні аспекти запобігання і протидії насильству за ознакою статі, домашньому насильству на місцевому рівні” всі учасники та учасниці отримали інформацію про резолюцію РБ ООН 1325 та важливість її врахування під час прийняття рішень.

Також учасники та учасниці обговорили прийнятий план, окреслили відповідальних за його виконання. Більшість присутніх висловили бажання приєднатися до впровадження Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Як зазначила одна з учасниць, після цього обговорення у прийнятого плану «з’явилось лице». Приємно бачити, що є небайдужі громадяни, які мають можливість та бажання долучитись до реалізації засад резолюції 1325 «Жінки, мир, безпека».

Ця публікація підготовлена у межах проєкту «1325 Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», який реалізується громадською організацією «Сєвєродонецька молодіжна рада» за програмою малих грантів, яка адмініструється ІСАР Єднання в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

#UNRPP #ІСАРЄднання #smr_sd_ua #ЛуганщинаЖінкиМирБезпека #1325КоаліціяЛуганщина