Сьогодні відбувся онлайн-вебінар на тему: «Просування гендерної рівності та підвищення обізнаності щодо завдань резолюції РБ ООН 1325».

До заходу долучилися понад 80 учасників з представників та представниць громадянського суспільства, виконавців та співвиконавціі плану дій 1325 «Жінки Мир Безпека» (поліція, лікарі, педагоги, громадські організації, державні службовці).

Метою вебінару було підвищити рівень знань та навичок учасників з питань гендерної рівності та та підвищення обізнаності щодо завдань резолюції РБ ООН 1325». На вебінарі було розглянуто такі теми:

Основні поняття з теми: «Гендерна рівність»: гендер, гендерні стереотипи, гендерна дискримінація, гендерно зумовлене насильство, тощо.

Основні сфери реалізація національного плану дій з виконання резолюції ради безпеки ООН 1325 “Жінки, Мир, Безпека”: участь жінок у прийнятті рішень, захист прав і безпеки жінок, попередження конфліктів і насильства і т.д.

Огляд завдань резолюції РБ ООН 1325: підвищення репрезентації жінок на всіх рівнях управління, забезпечення рівного доступу жінок до ресурсів і послуг, зміцнення гендерної компетентності та чутливості персоналу, який працює в сфері миру і безпеки, підтримка ініціатив громадянського суспільства, спрямованих на підвищення ролі жінок у миротворчих процесах.

Учасники/ці вебінару мали можливість обмінятися досвідом, висловити свої думки та запитання, а також отримати рекомендації від експертки з гендерних питань. Вебінар став ефективним інструментом для підвищення гендерної обізнаності та сприяння впровадження резолюції РБ ООН 1325 в Луганській області.

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.#ЛуганщинаЖінкиМирБезпека#1325КоаліціяЛуганщина#1325_ПРОтиНАСильства#smr_sd_ua#РівністьЗарадиБезпеки