Знання, що рятують життя

1 лютого у Дніпрі відбувся тренінг з надання першої домедичної допомоги, який проводила команда Волонтерського Обʼєднання TacMed Team.

Під час навчання учасники та учасниці ознайомились із критичними станами організму людини, які можуть виникнути внаслідок різних обставин, та опанували алгоритми і прийоми надання першої домедичної допомоги при втраті свідомості, порушеннях дихання, критичних кровотечах тощо.

На практиці вчилися накладати турнікет, бинт, повʼязку, тощо. Обговорили правила надання допомоги у різних нестандартних ситуаціях і типові помилки. Наголосили не лише на тому, що потрібно робити, але і на тому, чого робити не можна, щоб не зашкодити життю та здоровʼю потерпілого/ї.

Дякуємо тренерам за докладний розбір та відпрацювання життєво важливих навичок. Адже домедична допомога – це не лише певна послідовність заходів, а й дії, що спрямовані на порятунок людського життя. Кожна хвилина для постраждалого є критично важливою і єдиний спосіб дати йому шанс вижити – надати якісну домедичну допомогу до прибуття медиків. Особливо ця тема набуває актуальності в період військового стану.

Домедична допомога актуальна до тих пір, допоки життя людини є цінністю!

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

ЛуганщинаЖінкиМирБезпека #1325КоаліціяЛуганщина #1325_ПРОтиНАСильства #РівністьЗарадиБезпеки #smr_sd_ua