Сьогодні відбувся ще один вебінар на тему: “Просування гендерної рівності та підвищення обізнаності щодо завдань резолюції РБ ООН 1325”

Це було надзвичайно корисне та інформативне обговорення, яке наголосило на важливості роботи кожного і кожної в Луганській області.

Ми обговорили різні аспекти гендерної рівності, включаючи вплив гендерних стереотипів на різні сфери життя. Не оминули і правовий аспект, поговорили як порушуються права людини під час воєнного стану. Адже гендерна рівність є одним із основних прав людини. Тим не менш, люди часто зазначають, що їх права як людини порушуються на підставі їх гендерної ідентичності і сексуальної орієнтації.

Також обговорили завдання резолюції РБ ООН 1325, яка вимагає від усіх країн забезпечити повну і рівну участь жінок у процесах прийняття рішень на всіх рівнях. Це включає участь жінок у процесах миробудування та конфліктному врегулюванні, а також захист прав жінок під час і після вирішення конфліктів.

Ми вдячні за активну участь нашим держслужбовцям, вчителям, медикам, та всім, хто взяв участь сьогодні у вебінарі. Дякуємо за бажання навчатися та розвиватися, а також ми віримо, що ви будете ділитися цими важливими питаннями з іншими.

Давайте разом працювати над створенням більш справедливого світу!

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

ЛуганщинаЖінкиМирБезпека #1325КоаліціяЛуганщина #1325_ПРОтиНАСильства #РівністьЗарадиБезпеки #smr_sd_ua