Стань помітним у темряві!

Поліцейські Дніпропетровщини взяли на себе важливу місію – зробити громади безпечнішими для дітей та дорослих. Як вони це зробили? За допомогою світлоповертальних флікерів!

Що ж таке флікер? Флікер – це маленький аксесуар, який можна прикріпити до рюкзака, сумки або одягу. Він відбиває світло, роблячи вас помітними в темряві. Яскраві, круті, різноманітні – флікери підкреслять вашу індивідуальність та допоможуть зробити видимими на дорозі.

Правила використання флікерів:

Прикріпіть їх до одягу: флікер можна розмістити на рюкзаку, куртці чи шапці.
Збільшуйте видимість: водій/- ка, який/ -ка бачить вас з відстані 18 метрів в темний час доби, зможе помітити вас на відстані 130 метрів, якщо на вашому одязі буде флікер.

У темну пору доби потрібно бути максимально обережними на вулиці, зокрема, переходячи дорогу. Тож представники/-ці поліції пояснили дітям та громадянам/-кам, як користуватися світловідбивними елементами. Спільно з педагогами/-нями поліцейські також проводять просвітницьку діяльність серед дітей у навчальних закладах. Зокрема, навчають школярів/-ок правил дорожнього руху, правил користування світловідбивними елементами, допомагають запам’ятати їх та перевіряють раніше отримані знання. Важливо спонукати дітей використовувати світловідбивні елементи з самого малку, щоб, коли вони подорослішали, це для них було абсолютною нормою.

Пам’ятайте: флікер – це не просто аксесуар. Це елемент безпеки, який може врятувати ваше життя та здоров’я.
Ініціативу «Безпека 360°: Громада та поліція разом до безпеки» впроваджує ГО «Платформа розвитку «СМР» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії