Представники/ці поліції розповіли про прояви насильства та протидію йому в низці громад Дніпропетровської області

Реалізація проєкту триває, а отже і зустрічі з патрульними теж. У Верхньодніпровській, Святовасильківській, Новолатівській, Новопокровській, Богданівській територіальних громадах, інспектори нагадали дітям не тільки про безпеку на дорозі, а й особливу увагу приділили темі насильства, його видам, проявам, як йому запобігти та протидіяти.

Нагадуємо, якщо діти стали свідками домашнього насильства, то вони автоматично стають особами, які пережили насильство. Представники/ці поліції проводять ці заходи для того, щоб діти знали, що про насильство мовчати не потрібно. Навчити дітей звертатися по допомогу і говорити відкрито з психологом/нею чи класним керівником/цею, а також донести майбутньому поколінню, що насильству потрібно говорити стоп. Такими були ключові моменти зустрічі представників/-ць поліції з дітьми у громадах Дніпропетровщини.

Цього разу також використали цікаву гру «Коло безпеки». Вона формує логічне мислення, а також систему уявлень щодо явищ насильства, форм та методів його попередження і подолання. Саме завдяки грі діти поринають у невимушену атмосферу, легше йдуть на контакт і активніше відповідають на питання.

«Коло безпеки» — гра, яка складається з п’яти кіл, а саме: «Загальні поняття про насильство», «Дитина і булінг», «Дитина і насильство в мережі — Інтернет», «Дитина і домашнє насильство», «Дитина і незнайомці».

Безпосередньо в форматі гри діти запам’ятовують та сприймають інформацію найкраще, про це як нікому відомо нашим інспекторам/-кам зв’язків із громадськістю.

Ініціативу «Безпека 360°: Громада та поліція разом до безпеки» впроваджує ГО «Платформа розвитку «СМР» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Уряду Данії.