Не мовчати, не терпіти, не дозволяти!

Вчора відбувся тренінг з гендерної рівності для держслужбовців/ць, освітян/ок і медичних працівників/ць.

Учасниці/ки детально розглянули, що таке домашнє насильство, які його форми, види та наслідки бувають, як його розпізнати та куди звертатися за допомогою. Обговорили, як можна запобігати та протидіяти домашньому насильству, які права та обов’язки мають постраждалі особи та які механізми захисту існують в Україні.

Також зʼясували як виявити домашнє насильство у правників/ць на роботі. Дізналися про те, як воно впливає на працівників/ць та їх продуктивність, як його виявити та коректно запитати і надати допомогу або підтримку постраждалій/му. Наприклад: замкнутість, втрата продуктивності, різкі зміни в одязі, макіяжі, що не відповідають сезону (водолазка влітку, темні окуляри в приміщенні), синці – це все може бути ознакою домашнього насильства.

Щиро дякуємо чудовій тренерці – Наталі Малютіній, за інтерактивний, гендерно чутливий та цікавий підхід до кожного і кожної учасниці/ка та сподіваємося, що наші знання та навички допоможуть учасникам/цям бути більш свідомими, захищеними та відповідальними громадянами/ками.

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.

ЛуганщинаЖінкиМирБезпека #1325КоаліціяЛуганщина #1325_ПРОтиНАСильства #РівністьЗарадиБезпеки #smr_sd_ua