Напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок, відбувся дводенний тренінг: «Теорія безпеки: запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству»

Напередодні Міжнародного дня боротьби за права жінок, відбувся дводенний тренінг: «Теорія безпеки: запобігання домашньому та гендерно зумовленому насильству».

Домашнє насильство – це проблема, яка стосується кожного з нас. Розалія Гах та Віктор Вальчук, розповіли учасникам/ -цям про те, як розпізнати та як ми можемо протидіяти домашньому насильству.Трішки фактів з тренінгу:

Домашнє насильство включає: фізичне, психологічне, економічне та сексуальне, яке вчиняється у визначеному колі осіб, незалежно від місця їх проживання. Може проявлятися як удома, суто між партнерами, так і публічно, коли один партнер завдає каліцтва іншому привселюдно, наприклад щоб «зганьбити» перед іншими людьми. Це можуть бути удари, погрози, контроль, образи та інше.

Щорічно майже 1 млн жителів України страждають від домашнього насильства у своїх сім’ях.

Розірвати коло насильства спроможна одна зі ста жінок.

Дитина, навіть однорічна, знаходячись в момент вчинення кривдником домашнього насильства – є постраждалою.

Жертва насильства, агресії, нещасного випадку – це померла особа. Коректно звертатися і використовувати фразу – постраждала/ -ий від насильства.І це тільки маленька частина того, про що дізналися наші учасниці/ -ки. Дякуємо тренеру та тренерці за дуже цікавий захід та за підвищену обізнаність наших учасників/-ць тренінгу з теми розпізнавання, протидії та запобіганню домашньому насильству!

Захід реалізується завдяки підтримці Уряду Королівства Нідерландів в рамках проєкту «Жінки, мир, безпека: місцеві потреби – місцеві рішення», що впроваджується Українським Жіночим Фондом.#ЛуганщинаЖінкиМирБезпека#1325КоаліціяЛуганщина#1325_ПРОтиНАСильства#РівністьЗарадиБезпеки#smr_sd_ua